Малиново парфе

20/08/2013
Свилена Костадинова
отСвилена КостадиноваНовак
  • Приготвяне
  • Общо
  • Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 979
  • Преглеждания за месеца169
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • за блата
  • яйцa - 1 бр.
  • захар - 3 с.л.
  • ванилия - 1 прахче
  • лимони - настъргана лимонова кора от 1 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • бакпулвер - 2 щипки
  • За крема
  • малини - 500 г + за украса по желание
  • сметана - 400 г заквасена
  • течна сметана - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 прахче
  • желатин - 2 пакетчета
  • яйца - 3 белтъка
  • за гарниране
  • сладко от малини - или малинов топинг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте продуктите за блата в посочената последователност. Изпечете блата за няколко минути, докато добие розовикав цвят в предварително загряна на 170 градуса фурна. Пече се във формата, в която ще правите парфето. Оставете до да изстине.

Пасирайте малините и ги претрийте през сито, за да отстраните семчиците. Разбийте белтъците и постепенно добавяйте 1/2 от захарта - трябва да се получат лъскави и твърди връхчета.

Отделно разбийте двата вида сметана с останалата захар и ароматизирайте с ванилията. Сипете пюрето от малини и предварително набъбналия и разтопен желатин. Накрая внимателно объркайте с разбитите белтъци.

Сложете блата във формата с отлепящи се страни. Сипете отгоре крема и загладете. Полейте с малинов топинг или леко разтопено малиново сладко и сложете парфето в хладилник за няколко часа, за да стегне.подобни рецепти тук
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар