Заешко филе в бира

23/10/2011
kalina
отkalinaНовак
"Това заешко филе е направо ненаситно - пие бира при готвене, пие бира и вино при сервиране "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 437
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • заешко месо – 2 бр филета
  • чесън – 3 скилидки
  • розмарин – 1 ч. л.
  • зехтин – 2 с. л.
  • захар – 1 ч. л.
  • бира – светла 500 мл.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте филетата и подсушете с домакинска хартия. С остър нож направете разрези по ширината. Поръсете със сол, черен пипер по-едро смлян и стрития розмарин.

Загрейте зехтина, добавете скилидките чесън, запържете ги докато променят цвета си и ги извадете. Поставете в тигана заешкото филе и го запържете до златисто от двете страни.

Поръсете 1 ч. л. захар в тигана и разбъркайте докато се карамелизира.

Добавете малко бира и разбъркайте, за да оберете залепналите по дъното частици.

Добавете останалата част от бирата, така че да се покрие около 75% от височината на месото.

След като заври течността, намалете котлона и варете на тих огън. Ако е необходимо може да добавите малко вода.

Гответе докато сосът остане почти само на мазнина.

Сервира се с картофено пюре или паста.подобни рецепти тук
5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар