Заешки котлети

23/10/2011
от dariqНовак
"От нас идеята, от вас изпълнението - и да не забравите да дадете един лайк, ако рецептата ви е харесала "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 368
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • заешко месо - 150 гр.
  • сланина – 10 гр.
  • брашно – 15 гр.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Котлетите трябва да се нарежат правилно. Те се изваждат от карето на маринования заек. На всеки котлет се оставя по едно ребро. Ако заекът е много малък, карето се разрязва през две ребра и два прешлена, а при оформянето на котлетите едното ребро се маха.

Котлетите се начукват с дървено чукче. Всеки котлет се шпикова с нарязана на тънко сланина. Посоляват се леко, тъй като сланината е солена, панират се в брашно и се пържат в горещо олио.

Готовите котлети се сервират с доматен сос, сос винегрет, сос от шипки или от кисели краставички.

Изброените продукти са за една порция.подобни рецепти тук
5 2
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар