Див заек със сланина

14/09/2012
от николета гриороваНовак
"За отлични резултати, които ще смаят гостите ви - спазвайте рецептата точно!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 531
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3.3 от 5

Необходими Съставки

  • сланина – пушена 100 гр.
  • лук – 3 глави
  • чесън – 2 скилидки
  • моркови – 1 бр.
  • масло - 60 гр.
  • заешко месо – 1100 гр.
  • сол
  • черен пипер
  • чай – градински 2 стръка
  • бира – тъмна 200 мл.
  • крема сирене – 100 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете сланината на малки кубчета. Загрейте в голям тиган половината от маслото и запържете добре сланината. Добавете нарязания лук, счукания чесън и моркова нарязан на кубчета и ги задушете само за 2 мин.

Извадете сланината и зеленчуците и ги оставете настрана. Загрейте остатъка от маслото в тигана и запържете парчетата месо. Овкусете със сол и черен пипер.

Върнете обратно зеленчуците и сланината при месото, добавете бирата и градинския чай. Покрийте съда с капак и оставете ястието да къкри на слаб огън около 1 ч 15 мин., или докато месото започне да се отделя от кокала.

Междувременно разбърквайте и доливайте гореща вода. Извадете парчетата месо в затоплена чиния. Пасирайте зеленчуците или ги прецедете през сито. Добавете мекото сирене, оставете соса да заври, овкусете допълнително, ако е необходимо, и го излейте върху заешкото.
подобни рецепти тук
5 1
4 2
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар