Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Дивеч»Фазан с кисело зеле

Фазан с кисело зеле

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Фазан с кисело зеле1 / 2
22/12/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
1
"Фазан, та фазан. И той е пиле, и той става божествен с кисело зеле"

Необходими Продукти

  • фазан - 200 гр.
  • сланина - 40 гр.
  • лук - 40 гр.
  • масло - 25 гр.
  • кисело зеле - 280 гр.
  • бульон - 70 мл.
  • бяло вино - 30 мл.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това ястие може да се вземат по - стари фазани. Почистеният фазан се увива в сланината и се пече в масло до полуомекване на месото.

В огнеупорен съд се пържи в масло лукът, докато стане златист. Прибавят се киселото зеле, бульонът и виното. Сместа бавно се задушава, докато виното се поизпари. Към зелето се поставя фазанът и заедно се пекат на фурна.

Накрая, ако е много сочно, зелето се поръсва с малко нишесте. Поднася се с нарязания на порции фазан

Рейтинг

4.8
57
42
30
20
10
Дай твоята оценка: