Фазан с кисело зеле

22/12/2010
от майстор жоржиНовак
"Фазан, та фазан. И той е пиле, и той става божествен с кисело зеле "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 611
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • фазан - 200 гр.
  • сланина – 40 гр.
  • лук – 40 гр.
  • масло – 25 гр.
  • кисело зеле – 280 гр.
  • бульон – 70 мл.
  • бяло вино – 30 мл.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това ястие може да се вземат по - стари фазани. Почистеният фазан се увива в сланината и се пече в масло до полуомекване на месото.

В огнеупорен съд се пържи в масло лукът, докато стане златист. Прибавят се киселото зеле, бульонът и виното. Сместа бавно се задушава, докато виното се поизпари. Към зелето се поставя фазанът и заедно се пекат на фурна.

Накрая, ако е много сочно, зелето се поръсва с малко нишесте. Поднася се с нарязания на порции фазанподобни рецепти тук
5 7
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар