Печен фазан с плънка

22/10/2011
миро
отмироНовак
"Не се притеснявайте да експериментирате в кухнята, защото така се раждат най-вкусните ястия и специалитети!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 402
  • Преглеждания за месеца245
  • Преглеждания за седмицата55
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • фазан - с дреболиите
  • лук – 20 гр.
  • масло – 25 гр.
  • ориз – 15 гр.
  • кестени – 10 бр.
  • черен пипер
  • магданоз
  • вино – 15 мл.
  • прясно мляко – 1 ч. ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най - напред се приготвя плънката. Запържва се лукът, нарязан на дребно. Към него се прибавят дреболиите на фазана, предварително сварени и нарязани на дребно. Като се позадушат, слагат се почистеният ориз, черният пипер, солта и кестените, които предварително са опечени, обелени и сварени в прясно мляко.

Плънката се залива с 2 кафени чашки вода. Като се поизпари водата, с плънката се напълва фазанът, който предварително отвътре е леко посолен, поръсен с черен пипер и намазан с масло.

Птицата се зашива и се пече на умерена фурна, като от време на време се маже с вино и масло.

Готовият фазан се поднася с пресни салати или туршии.
подобни рецепти тук
5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар