Еленско филе

29/01/2010
от николетаНовак
"Изключително мезе - за ценители и гладници!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо11 431
  • Преглеждания за месеца152
  • Преглеждания за седмицата24
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • еленско месо – филе 140 гр.
  • сланина – 100 гр.
  • брашно – 10 гр.
  • масло – 20 гр.
  • червен пипер – 5 гр.
  • сметана – 30 гр.
  • чушки – 1/2 бр.
  • захар – 1 бучка
  • гъби – 100 гр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филетата се задушават в половината от мазнината, наредени отгоре със задушени гъби, които са покрити с парче сланина.

След като се позапекат на фурна с малко вода или бульон, поднасят се залети със сос, който се приготвя по следния начин: Брашното се пържи в равно количество мазнина. Прибавя се червения пипер. Залива се със сметаната, а ако е нужно и с малко вода. Пускат се чушките, нарязани на дребно. Когато те омекнат, сосът се опитва на сол и захар и филетата се заливат с него.
подобни рецепти тук
5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Вероника Славчева
Вероника Славчева
16.01.2011 18:17
Днес се направих на готвачка и го сготвих, хареса се на гостите ми. Благодаря.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв