Еленско филе

29/01/2010
от николетаНовак
"Изключително мезе - за ценители и гладници!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо10 735
  • Преглеждания за месеца122
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • еленско месо - филе 140 гр.
  • сланина - 100 гр.
  • брашно - 10 гр.
  • масло - 20 гр.
  • червен пипер - 5 гр.
  • сметана - 30 гр.
  • чушки - 1/2 бр.
  • захар - 1 бучка
  • гъби - 100 гр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филетата се задушават в половината от мазнината, наредени отгоре със задушени гъби, които са покрити с парче сланина.

След като се позапекат на фурна с малко вода или бульон, поднасят се залети със сос, който се приготвя по следния начин: Брашното се пържи в равно количество мазнина. Прибавя се червения пипер. Залива се със сметаната, а ако е нужно и с малко вода. Пускат се чушките, нарязани на дребно. Когато те омекнат, сосът се опитва на сол и захар и филетата се заливат с него.
подобни рецепти тук
5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Вероника Славчева
Вероника Славчева
16.01.2011 18:17
Днес се направих на готвачка и го сготвих, хареса се на гостите ми. Благодаря.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв