Калугерска чорба

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921327693
Калугерска чорба1 / 2
19/08/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • риба - 500 г
  • олио - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • домати - 3 бр.
  • чушки - 3 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 2 бр. люти
  • картофи - 3 бр.
  • маслини - 10 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата от кожата (люспите), перките и костите. Нарежете на средно големи кубчета.

Обелените картофи и морковът също се нарязват на кубчета. Лукът и чушките се нарязват на ситно, а лютите чушлета се оставят цели. Поставяме зеленчуците в дълбока тенджера и ги заливаме с подсолена студена вода и олиото. Кипваме и варим около 10-15 минути.

Когато омекнат добавяме доматите, нарязани на резени, варим още 5 минути и слагаме рибата и обезкостените маслини. Доваряваме ястието на умерен огън (още 15 минути).

Сваляме от огъня и поднасяме подправена с черен пипер и лимонов сок.

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ирена
Ирена
Рибена чорба се прави с риба - колкото повече и по-разнообразна, толкова по вкусна. Няма проблем да използвате само скумрия, шаран или сом, дори цаца, но ако сложите няколко вида, чорбата гарантирано ще стане по-вкусна ;)))
29.08.2013 10:38
един
един
Каква да е рибата - цаца или кит? Присто някаква риба? Морска, речна, бяла, червена?
28.08.2013 18:21
Ирена
Ирена
Когато омекнат зеленчуците "...слагаме рибата и обезкостените маслини". Именно маслините придават този характерен неустоим аромат на калугерската чорба ;)))
26.08.2013 10:37
рррр
рррр
а, маслините за какво са?
23.08.2013 22:38