Задушен фазан

22/10/2011
петя
отпетяНовак
"Ароматен задушен фазан - изтънчено ястие за ценителите на добрата кухня!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо25 433
  • Преглеждания за месеца445
  • Преглеждания за седмицата184
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешко месо – фазан 200 г
  • моркови – 20 г
  • керевиз – 10 г
  • магданоз – корени 10 г
  • чушки – 1 бр.
  • черен пипер
  • червено вино – 20 мл - може и бяло
  • мас – 20 г
  • сметана – 20 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният фазан, изкормен и добре измит, се разрязва на две по дължината на гръбнака. Вътрешността се натрива със ситно счукан черен пипер, мас и сол.

Поставя се в тавичка заедно с морковите, корените от магданоз, черен пипер на зърна и мазнина. Залива се с виното и се задушава. Ако е необходимо, допълнително се долива малко вода.

Когато месото омекне, сосът се разбърква с половината сметана. Фазанът се сервира в порцеланова чиния, залят с останалата сметана.

Поднася се топъл с отделно приготвени гарнитури - пържени картофи, задушен грах и др.
подобни рецепти тук
5 4
4 2
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Гинка
Гинка
25.02.2012 00:52
Сосът се приготвя от чушките, дивисъла и керевиза (магданоза). Сметаната точно покрива 3/4 от зурлата на млад глиган. Ако е по-голяма, не стига.
0
2
Люси
Люси
28.10.2011 17:06
Имам два въпроса по рецептата.
"Когато месото омекне, сосът се разбърква с половината сметана." - за кой сос става въпрос ? И какво да правя с кервиза и чушките ? Пък и тези 20 гр. сметана до никъде май няма да стигнат.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв