Пилешки гърди по мексикански

18/08/2013
от Ангел Новак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 315
  • Преглеждания за месеца156
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг3,8 от 5

Необходими Съставки

  • пилешки гърди - 4 бр. филе
  • чесън - 2 скилидки
  • чушки - 60 г зелени люти чушки
  • портокал - 1 бр.
  • портокалов сок - 40 мл концентрат
  • зехтин - 1 с.л.
  • масло - 50 г
  • бренди - 50 мл
  • чили - сос на вкус
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете олиото с маслото и ги загрейте в дълбок съд. Запържете пилешките гърди до зачервяване - около 15 минути.

Овкусете със сол и черен пипер. Налейте брендито и много внимателно фламбирайте пилешкото месо.

Когато пламъците угаснат, добавете ситно нарязаните люти чушки, наситнения чесън и лют сос. Бавно налейте портокаловия сок и задушете около 25 минути под похлупак.

Поднесете пилешкото филе гарнирано със резени портокал и ситно настъргана портокалова кора.подобни рецепти тук
5 2
4 2
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар