Пудинг с желатин

16/08/2013
от Сиси ГеноваНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 093
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете желатина според указанията на опаковката. Сложете прясното мляко да кипне на котлона заедно със захарта. Оставете леко да се охлади и през това време разбийте яйцата. Започнете да ги прибавяте в млякото на тънка струйка и при непрекъснато разбиване.

Добавете набъбналия и разтопен желатин и бъркайте. Размийте нишестето с малко вода и го долейте към крема. Върнете съда на слаб котлон на водна бана и бъркайте, докато се посгъсти леко.

Снемете от котлона и сложете прозрачно фолио на съда, което да предпази от поява на коричка. Оставете крема напълно да изстине и добавете към него разбитата на пухкав крем сметана.

Разсипете пудинга в чашки и ги сложете в хладилника. Може да го поднесете обърнат в чинийка и гарниран с шоколад, плодове, бисквити или пък различни топинги.

Белият крем може да се поднесе с плодове, ядки, мармалади, шоколад.подобни рецепти тук
5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Драго
Драго
20.06.2015 20:20
Само да попитам... нишестето важна съставка ли е в този пудинг? Бърз отговор в рамките на 1 седмица, моля!
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв