Кисели краставички на слънце

16/08/2013
Косьо
отКосьоНовак
"Хрупкави слънчеви кисели краставички, които събират лъчите на лятото, за да ни радват с вкуса си през зимата!"
  • Приготвяне
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо17 299
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • краставички - количество по желание
  • морска сол - 1 с.л. за 1 буркан
  • ракия - 2 с.л. домашна, над 50 градуса, за 1 буркан
  • копър - стръкчета на око
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте краставичките и ги оставете да киснат във вода за около 4 часа. След това ги почистете добре, ако е нужно и ги надупчете от всички страни.

Подредете ги в буркан, като добавите и стръкчета копър, а по желание и скилидки чесън. Сипете по 1 ч.л. морска сол и 2 с.л. ракия за 1 буркан Омния. Долейте до горе с вода и ги оставете на слънце.

Сутрин и вечер разклащайте бурканите в продължение на 5 дни. След това приберете бурканите с кисели краставички на тъмно и хладно място.

Така приготвени краставичките се запазват много хрупкави за цяла зима.подобни рецепти тук
5 4
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Мария
Мария
27.08.2013 10:07
Да питам : Побелява ли течността им ? Вече 3 ден стоят на слънце и взе да побелява течността им.
3
0
Тони
Тони
18.08.2013 10:23
Аз ги правя в трилитрови буркани. Слагам три супенилъжици сол и три ракия, капър, чесън и 1 чаена лъжичка синапено семе(вързвам го в парченце памучен плат, да де се разпилява). Най отгоре на буркана слагам няколко млади клонки с листа от вишна.Ако нямате -може от лоза или пък 2-3 листа от смокиня. Останалото вече го знаете.Да ви е вкусно.
1
1
габи
габи
18.08.2013 07:09
Последно една супена или една чаена лъжица морска сол?
6
0

Виж всички коментари или напиши такъв