Кюфтета от извара с доматен сос

17/08/2013
Стефанели
отСтефанелиНовак
  • Приготвяне
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 759
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранете коричките на филиите и накиснете средата в прясното мляко. В дълбока купа сложете изварата, предварително настъргания кашкавал, подправките, издецения от млякото хляб, гриса и яйцата. Съставките се размесват до получаването на еднородна маса.

Кипва се около 2 литра подсолена вода. След което силата на котлона се намалява.От изварената смес се оформят малки кюфтенца, които се овъргалят в брашното и се пускат в горещата вода. Когато кюфтенцата изплуват на повърхността се вадят с помощта на решетъчна лъжеца и се подреждат върху хартия за да се отцедят от излишната течност.

Пристъпваме към пригот вянето на соса. Сгорещяваме маслото и задушаване в него ситно нарязаната глава лук. Когато омекне добавяме обелените и рендосани домати и подправките. Варим на умерен огън до изпаряване на водата. Сваляме от котлона и разреждаме със сметаната.

Подреждаме кюфтенцата от извара в предварително намазнена тавичка, заливаме ги с доматения сос и печем в загрята на 200 градуса фурна около 20-25 минути.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар