Гъска с кисели краставички

17/08/2013
от Боряна ПасиНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо536
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да стане ястието по-бързо е добре да използваме тенджера под налягане. Нарязваме гъшето месо на порции. Загряваме маслото и на силен огън запържваме порциите месо.

Щом месото се "запечата" от всички страни добавяме ситно нарязания лук и запържваме до златисто. Когато и лукът омекне наръсваме с брашното и разбъркваме.

Размиваме доматеното пюре в 1 к.ч. хладка вода и го добавяме към месото и лука. Подправяме със сол и черен пипер на вкус, добавяме още 1 к.ч. вода, разбъркваме и затваряме.

Изчакваме тенджерата да започне да съска и намаляваме котлона. Задушаваме гъската около 25-30 минути. Охлаждаме тенджерата, отваряме капака и добавяме ситно нарязаните кисели краставички.

Затварйме тенджерата и отново връщаме на котлона. Изчакваме отново да започне да съска и задушаваме ястието не повече от 5-7 минути.

Поднасяме топло.подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар