Скумрия с плънка

13/08/2013
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо510
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

  • скумрия - 400 г филе
  • яйца - 2 бр. твърдо сварени
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • масло - 1 с.л.
  • сол
  • за панировката
  • брашно - 1 к.ч.
  • яйца - 1 бр. белтък
  • олио - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме филето на 4 порции. Овкусяваме парчетата риба със сол и черен пипер и оставяме в хладилник поне за 1 час.

Загряваме маслото и задушаваме до омекване ситно нарязания лук. Когато омекне, го свесваме с нарязаните на малки кубчета яйца, ситно нарязания магданоз и остатъка от черния пипер. Объркваме сместа хубаво.

Така приготвената смес разпределяме върху рибните филета. Навиваме ги та руло и ги фиксираме с клечки за зъби.

Загряваме олиото и изпържваме рулата от скумрия, като преди това ги потапяме последователно в брашно и разбит белтък.

Поднасяме ястието със свежа салата по избор.подобни рецепти тук
5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар