Заек с фурми и бадеми

21/09/2012
от keracaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо567
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • заешко месо - 1 заек
  • смокини – сухи 100 гр.
  • мед – 4 с. л.
  • дафинови листа
  • бутертесто
  • лук – 1 глава
  • бадеми – солени 100 гр. едро нарязани
  • фурми – 150 гр.
  • магданоз
  • целина
  • черен пипер
  • оцет - балсамов
  • сироп – от смокини отцеден от сладко
  • бяло вино – ароматно 100 мл.
  • бульон – от варенето на заека
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете заека зедно със разцепените тук - там сухи смокини, 1 дафинов лист и 1 ч. л. сол. Отцедете и още докато е топъл направете разрези по кожата и втрийте в тях 2-3 с. л. мед. Увийте го добре в тестото и го изпечете до почервеняване.

Отделно пригответе сос като задушите леко нарязания на ситно лук и бадемите в зехтина, виното и сиропа от смокини. Добавете 1 с. л. мед, сол на вкус и фурмите.

След десетина мин на слаб огън, сипете оцета и варете още 5 мин на слаб огън при непрекъснато разбъркване. Преди да свалите от огъня, добавете черния пипер и зелените подправки. Отстранете тестената кора от заека, залейте със соса и сервирайте.
подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар