Патица а ла берноаз

13/08/2013
LiLi
отLiLiНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 652
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Питецата, както е цяла задушаваме в загрятото масло (около 2/3 от него) с малко вода и бульон на тих огън. Добавяме подправките и ситно нарязания магданоз и разбъркваме. Когато омекне и течността се изпари наливаме виното и отново задушаваме.

Нарязваме лука на филии и го запържваме в остатъка от маслото до златисто. Когато лукът омекне го поръсваме с брашното и разреждаме със соса от задушената патица. Оставяме сместа да кипне и варим около 3-4 минути на тих огън. Подправяме със сол и прясно изстискан лимонов сок.

Поднасяме патешкото месо нарязано на порции, обилно залято със сос и гарнитура задушени картофки или ориз, както и салата по избор.подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар