Джолан по македонски

12/08/2013
Адриян Павлов
отАдриян ПавловНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 122
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • свински джолани - 2 бр.
  • лук - 1 кг. дребни лукчета (или арпаджик)
  • чесън - 2 глави
  • дафинови листа - 1 бр.
  • бахар - 5 - 6 бр. зърна
  • картофи - 10 бр. средно големи
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натриваме свинските джолани със смес от сол, черен пипер, червен пипер и малко олио. Овкусеното месо поставяме на дъното на дълбок глинен съд с похлупак.

Около него подреждаме главите чесън, които сме разделили на скилидки, но не сме обелили. Добавяме и лукчетата, също без да ги белим. Прибавяме обелените и нарязани на кубчета картофи и подправяме с бахари дафинов лист.

Заливаме ястието с вода, колкото да покрие месото и печем под похлупак първоначално на силна фурна, около 220 градуса. След около 45 минути намаляваме градусите и запичаме на 180 градуса до готовност на месото.подобни рецепти тук
5 2
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар