Ориз със сирене

12/08/2013
Адриа
отАдриаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 661
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно измиваме ориза под силна струя студена вода. Сваряваме го в 2 ч.ч. подсолена вода и го отцеждаме от излишната течност.

Доматите попарваме за кратко във вряла вода, след което ги обелваме и настъргваме. Лукът нарязваме на ситно и задушаваме с загрятото олио. Когато лукът омекне добавяме доматите, дафиновия лист и ситно нарязания магданоз. Варим доматения сос до изпаряване на водата и сгъстяваме.

Към готовия доматен сос добавяме 1/2 от маслото и посоляваме със сол и черен пипер.

В предварително намаслена тавичка поставяме последователно пласт ориз, пласт доматен сос и пласт натрошено сирене. Редуваме до изчерпване на продуктите, като внимаваме да завършим с пласт сирене.

Поръсваме ястието с натрошената галета и заливаме с остатъка от маслото, който сме кипнали на котлона. Запичаме ориза със сирене около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна.

подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ирена
Ирена
19.08.2013 09:48
Рецептата е описана ясно. Задушавате лука, а когато той омекне добавяте и настърганите домати и описаните подправки ;)
0
0
Робинзон
Робинзон
15.08.2013 17:02
Не ми стана ясно доматеният сос с лук, магданоз и дафинов лист ли се прави? Трябва някой с логическо мислене да редактира рецептите.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв