Ориз бурани

13/08/2013
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 168
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се задушават до омекване в сгорещения зехтин. Когато придобият приятен златист загар добавяме и промития ориз и запържваме за 1-2 минути, да стане прозрачен. Поръсваме със ситно половината от нарязания магданоз и осоляваме.

Към запържения ориз добавяме доматите, които сме обелили и рендосали на едро ренде и наситнените чушки. Заливаме ястието с 8 ч.ч. вода и варим на умерен огън до готовност.

Преди поднасяне поръсваме готовото ястие с черен пипер на вкус и остатъка о магданоза.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Анонимен
Анонимен
07.07.2018 21:01
Рецептата е страхотна. Идеално постно ястие. Силно препоръчвам.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв