Традиционен Български Гювеч

21/02/2010
"Вкусно, много вкусно, най-вкусно. От тази класика, по-вкусна няма"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо172 298
  • Преглеждания за месеца968
  • Преглеждания за седмицата210
  • Коментари13 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета и се запържва леко в 2 - 3 с. л. от мазнината, след което се изважда.

В същата мазнина се запържва леко ситно нарязаният лук и се прибавя част от ситно нарязаните червени домати и червеният пипер. Връща се месото, посолява се, залива се с гореща вода и виното и се оставя да заври. Тогава се прибавят останалите зеленчуци, а след десетина минути - чушките, нарязани на ивички. Когато омекне месото, се прибавя останалата мазнина и нарязаните на едро картофи.

Ястието се прехвърля в гювеч и се пече. Десетина минути преди изваждането му от фурната се прибавят останалите домати, нарязани на едро.

Готовият гювеч се поръсва със счукан черен пипер и ситно нарязан магданоз

Може да се направи както в гювеч, така и в малки гювечета.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 26
4 10
3 12
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (13)

Албена
Албена
13.02.2016 11:19
Правя гювеч,но тази рецепта ми се вижда много по добра от моята.Благодаря за рецептата.
3
0
Живко
Живко
26.01.2015 14:15
Това яастие е неверояатно пробвайтего няама да сажеляавате
2
2
руми
руми
26.12.2014 08:33
супер е
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв