Чеснова фокача

07/08/2013
Анитка
отАниткаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 939
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 1 1/2 ч.ч. + 1/2 ч.ч. пълнозърнесто
  • мляко - 80 мл топло
  • вода - 80 мл топла
  • мая - 10 г прясна
  • зехтин - 1 1/2 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • чесън - 1 наситнена скилидка
  • босилек - 3 - 4 нарязани листа
  • ТОПИНГ ЗА ФОКАЧА
  • морска сол
  • чесън - 2 - 3 нарязани скилидки
  • зехтин - 3 с.л.
  • босилек - няколко листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се поставят брашното, захарта, маята /предварително смесена с топлата вода/, солта, босилека и чесъна. Добавя се зехтина и млякото. Всичко се разбърква.

Изважда се тестото върху работната повърхност и се размесва докато стане гладко и еластично. Поставя се в намазнена купа, поръсва се с мазнина и се оставя да втаса, докато удвои обема си.

След като втаса, тестото се поставя върху намазнена тава и постепенно се разтегля до получаването на равномерен блат. Покрива се и се оставя да втаса за около 45 минути.

Загрява се фурната на 200 градуса. Тестото се намазва с 2 с.л. зехтин, поръсва се с морска сол. Накрая се украсява с чесъна и босилека.подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар