Чеснова фокача

07/08/2013
Анитка
отАниткаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 840
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се поставят брашното, захарта, маята /предварително смесена с топлата вода/, солта, босилека и чесъна. Добавя се зехтина и млякото. Всичко се разбърква.

Изважда се тестото върху работната повърхност и се размесва докато стане гладко и еластично. Поставя се в намазнена купа, поръсва се с мазнина и се оставя да втаса, докато удвои обема си.

След като втаса, тестото се поставя върху намазнена тава и постепенно се разтегля до получаването на равномерен блат. Покрива се и се оставя да втаса за около 45 минути.

Загрява се фурната на 200 градуса. Тестото се намазва с 2 с.л. зехтин, поръсва се с морска сол. Накрая се украсява с чесъна и босилека.подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар