Домашна Кървавица

29/10/2010
Приготвяне
Готвене
Общо

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг.
  • свински далак - 200 гр.
  • свински дроб - черен - 400 гр.
  • свински дроб - бял - 400 гр.
  • свински бъбреци - 200 гр.
  • свинско сърце - 200 гр.
  • хляб
  • черен пипер
  • сол
  • джинджифил
  • кимион
  • чесън

Приготвяне на Домашна Кървавица

Нарязаното на дребно месо, накиснатия хляб, белият дроб, далака, черния дроб, бъбрекът, сърцето и подправките се поставят в съд и хубаво се разбъркват.

Измитото с вода и сол дебело черво се пълни с готовата смес и се завързва здраво от двете страни.

В тенджера се налива вода, на дъното се поставя чиния и върху нея се слага напълненото черво. Отгоре се захлупва с още една чиния и се оставя да ври на слаб огън около 2 - 3 часа.

Съставките за 1 кървавица.[научи повече...]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

3.3
Общо 12 гласували
5 2
4 5
3 1
2 2
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
Здравко
21.01.2015 22:12
Това прелича на бахур, кървавица прави от бял дроб, бут,малко от филето, праз, чер пипер, червен сол, вино, кръв,задължително се бърка в корема на прасето и се пълни в дебелото черво..И Се СУШИ. Свари ли се не е къвавик
0
1
Шатрова
20.11.2014 21:10
Най-хубавата и вкусна кървавица е следната: Белия дроб на едно стотина килограма прасе, 2-3 бъбрека, 1-2 сърца. 2-3 килограма месо от обрязване при разфасовка на прасето, месо от сланината, ако има такова, изрезки. Месото трябва сърцата. Изстина. Накълцва се всичко да бъде мазно. Сварява се белият дроб, бъбреците
исърцаОвкусява се състо - същои сърцата. Месото - също.Овкусява се с чер пипер, чубрица и сол.Пълни се в червата и се сварява. Никога не се слага чер дроб, защото горчи и не е вкусно.
0
1
разбирач
25.01.2014 22:07
в някои краища така се прави (само че сушена) ...прибавя се задължително вино и червен пипер (чесън и джинджифил - не)
2
0
Вальо
23.12.2013 09:57
Вчера написах пост и днес разбирам, че е изтрит. Нищо сгафих или що? Писах по темата домашна кървавица и споделих наша рецепта.
0
0
бат Венци
06.12.2013 12:53
абсулютна 0 .даже и прасетата няма да я ядат.
3
0
Трамвай
11.03.2013 19:43
С тази рецепта ако направите кървавица аз ще стана трамвай.
Продуктите от рецептата имат различна степен на твърдост след варене, а така също и различно раздуване при варене.Ако така направите кървавица ще получите бъркане за прасета.
Ако ще правите кулинарен сайт привлечете грамотни хора.
4
2

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Gotvach.bg

Други ястия с

Свързани Статии

Как да направя Домашна Кървавица? Кулинарно предложение за приготвяне на Домашна Кървавица. Лесно и вкъсно приготвяне на Домашна Кървавица в портала. Приятно сърфиране из нашите лесни и икономични рецепти. Пробвай тази лесна готварска рецепта за Домашна Кървавица и дай своето мнение. Искаш да добавиш рецепта? Добави я от тук!