Домашна Кървавица

29/10/2010
"Причина №1 да си вземете отпуск - за да приготвите апетитна домашна кървавица!"
Приготвяне
Готвене
Общо
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил

Необходими Съставки

Приготвяне

Нарязаното на дребно месо, накиснатия хляб, белият дроб, далака, черния дроб, бъбрекът, сърцето и подправките се поставят в съд и хубаво се разбъркват.

Измитото с вода и сол дебело черво се пълни с готовата смес и се завързва здраво от двете страни.

В тенджера се налива вода, на дъното се поставя чиния и върху нея се слага напълненото черво. Отгоре се захлупва с още една чиния и се оставя да ври на слаб огън около 2 - 3 часа.

Съставките за 1 кървавица.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 5
3 1
2 2
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Здравко
Здравко
21.01.2015 22:12
Това прелича на бахур, кървавица прави от бял дроб, бут,малко от филето, праз, чер пипер, червен сол, вино, кръв,задължително се бърка в корема на прасето и се пълни в дебелото черво..И Се СУШИ. Свари ли се не е къвавик
1
1
Шатрова
Шатрова
20.11.2014 21:10
Най-хубавата и вкусна кървавица е следната: Белия дроб на едно стотина килограма прасе, 2-3 бъбрека, 1-2 сърца. 2-3 килограма месо от обрязване при разфасовка на прасето, месо от сланината, ако има такова, изрезки. Месото трябва сърцата. Изстина. Накълцва се всичко да бъде мазно. Сварява се белият дроб, бъбреците
исърцаОвкусява се състо - същои сърцата. Месото - също.Овкусява се с чер пипер, чубрица и сол.Пълни се в червата и се сварява. Никога не се слага чер дроб, защото горчи и не е вкусно.
1
1
разбирач
разбирач
25.01.2014 22:07
в някои краища така се прави (само че сушена) ...прибавя се задължително вино и червен пипер (чесън и джинджифил - не)
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Най-популярните рецепти от категорията