Супа от зелена бакла с чесън

03/08/2013
Галя Васева
отГаля ВасеваНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 302
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измитата бакла се нарязва на малки парченца и се слага във вряща подсолена вода. След 6-7 минути се добавят ситно нарязаните зеленчуци (без джанките).

Варим супата на умерен огън още 7-8 минути, след което добавяме и джанките. Оставяме да къкри още 10 минути. Преди да свалим от котлона добавяме брашното, което сме размили с 1 к.ч. хладка вода, пресования чесън и маслото.

Готовата супа се поднася топла. По желание може да се овкуси с копър и черен пипер.подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар