Сладкиш с ягоди

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Сладкиш с ягоди1 / 2
05/08/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10-12 парчета
"Сега разбрахте ли защо слагаме сладко от ягоди? Защото без него този страхотен сладкиш е немислим"

Необходими Продукти

  • маргарин - 125 гр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • пудра захар - 1/4 ч.ч.
  • ягоди - 10 - 12 бр.
  • сладко - от ягоди 200 гр.
  • сметана - сладкарска 200 гр.
  • извара - 200 гр.
  • ванилия - 2 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопеното масло и пудрата захар се разбъркват добре в голяма купа. Постепенно се сипва предварително пресятото брашно и бъркането продължава. Трябва да се получи ронливо маслено тесто.

Тестото се разпределя в предварително намазнена тава, като по стените се оформя ръб. Блатът се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто (10 - 15 минути). След това се оставя да се охлади.

Изварата се разбива с миксер и постепенно се налива разбитата сметана. След 3 - 5 минути, щом стане хомогенна пухкава смес, се добавя сладкото и се ароматизира с ванилията. Добре охладеният блат се намазва с разбития крем.

Върху крема се нареждат нарязаните на филийки ягоди. Слагате сладкиша в хладилника за около 2 часа. След като се охлади напълно, десертът се изважда, разрязва се на порционни парчета и се поднася.

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Вито
Вито
Да,но пък е и вкусна тортата !
17.12.2011 20:53