Сладкиш с ягоди

05/08/2009
от nedaНовак
"Сега разбрахте ли защо слагаме сладко от ягоди? Защото без него този страхотен сладкиш е немислим "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо13 181
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • маргарин – 125 гр.
  • брашно – 1 ч. ч.
  • пудра захар – 1/4 ч. ч.
  • ягоди – 10 - 12 бр.
  • сладко – от ягоди 200 гр.
  • сметана – сладкарска 200 гр.
  • извара – 200 гр.
  • ванилия – 2 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопеното масло и пудрата захар се разбъркват добре в голяма купа. Постепенно се сипва предварително пресятото брашно и бъркането продължава. Трябва да се получи ронливо маслено тесто.

Тестото се разпределя в предварително намазнена тава, като по стените се оформя ръб. Блатът се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто (10 - 15 минути). След това се оставя да се охлади.

Изварата се разбива с миксер и постепенно се налива разбитата сметана. След 3 - 5 минути, щом стане хомогенна пухкава смес, се добавя сладкото и се ароматизира с ванилията. Добре охладеният блат се намазва с разбития крем.

Върху крема се нареждат нарязаните на филийки ягоди. Слагате сладкиша в хладилника за около 2 часа. След като се охлади напълно, десертът се изважда, разрязва се на порционни парчета и се поднася.
подобни рецепти тук
5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Вито
Вито
17.12.2011 20:53
Да,но пък е и вкусна тортата !
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв