Желиран крем с ябълки

07/08/2013
от Василия ПетрушановаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 195
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3,7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме желатина в 100 мл хладка вода за да набъбне. Кипваме прясното мляко със захарта, сваляме от котлона и добавяме набъбналия желатин. Бъркаме сместа до пълното му разтваряне. Оставяме ги да се охладят.

В това време почистваме ябълките от сърцевината и кората и ги нарязваме на кубчета. Смесваме ги с добре разбитото кисело мляко, в което сме прибавили натрошените орехови ядки и ванилията(или пожелание ситно настъргани лимонови кори).

Заливаме сместа с охладеното прясно мляко и разбъркваме хубаво. Сипваме я в подходящ голям съд, който прибираме в хладилника поне за 3-4 часа докато се желира напълно.

Преди поднасяне потапяме за секунди купата с десерта в гореща вода и обръщаме върху подходяща чиния за сервиране.

подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар