Руло от пуешко месо с извара

31/07/2013
Ваня Ли
отВаня ЛиНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 034
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мариноваме изтънените с чук пуешки гърди със смес от оцет, 2 с.л. олио, черен и червен пипер и го оставяме на хладно поне 2 часа.

Разбиваме изварата, добавяме наситнената мащерка и яйчения жълтък. Така приготвената смес разнасяме равномерно върху пуешките гърди, след което ги навиваме на руло и ги фиксираме с клечки за зъби или връзваме.

Пуешкото руло запържваме от всички страни в остатъка от олиото. Слагаме го в подходяща тавичка, заливаме го с бульона и мазнината от пърженето и печем в загрята на 180 градуса фурна за 60 минути.

Прибираме готовото месо на топло. Бульонът от печенето се смесва с горчицата и нишестето и се кипва за няколко минути. Поднасяме месото обилно полято с така приготвения сос.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар