Оризова салата със зелен фасул и кълнове

01/08/2013
от TeDiToНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо391
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

  • ориз - 200 г
  • зелен фасул - 150 г кръгъл
  • лук - 2 стръка пресен
  • кълнове - 60 г соеви
  • за заливката
  • оцет - 2 с.л. ябълков
  • соево олио - 1 с.л.
  • сусамово масло - 2 с.л.
  • соев сос - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме фасула и го начупваме на 2-3 парченца. Попарваме го да няколко минути във вряща подсолена вода. Изваждаме го и го оставяме да се отцеди от излишната течност.

Докато се отцежда зеления фасул попарваме соевите кълнове. Когато омекнат ги отцеждаме и нарязваме на ситно. Ориза промиваме със студена вода, след което сваряваме в подсолена вода до готовнос и отцеждаме.

Смесваме продуктите в дълбока купа. Овкусяваме със заливка, която се получава като смесим продуктите за нея и я разбием до еднородна смес.

Поднасяме салатата поръсена със ситно нарязан пресен лук.подобни рецепти тук
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар