Патешко със зелен фасул

31/07/2013
от LiLiНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо931
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мариноваме охладените патешки гърди със смес от 2 с.л. зехтин, розмари и морска сол и оставяме да се овкусят около 60 минути. В това време заливаме зеления фасул със вряща подсолена вода и варим до омекване.

Приготвяме салатен сос с малко от бульона от зеления фасул, остатъка от зехтина, наситнения магданоз, черен пипер и морска сол на вкус. Оставяме соса да се утаи поне 30 минути.

Слагаме овкусените патешки гърди задено с марината в подходяща тава и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20-25 минути, като периодично заливаме със соса от печенето.

Оставяме месото да се охлади и отстраняваме кожата. Поднасяме нарязано на филийки с гарнитура от сварен зелен фасул, соеви кълнове и нарязани на филийки домати, които сме полели с приготвения ароматен салатен сос.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар