Тиквички с пилешко филе

01/08/2013
от MartaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 293
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пилешкото месо на много ситни парченца и ги запържваме в сгорещен зехтин заедно със ситно нарязаните гъби до готовност (горе - долу 10 минути).

Внимателно измиване тиквичките и ги срязваме на 3-4 парчета по ширина. С лъжица издълбаваме вътрешността им, така че да се получат малки чашки. Издълбаната вътрешност наситняваме.

Добавяме пулпата към ситно нарязания лук и рендосаните моркови и ги сипваме при запърженото пилешко месо. Запържваме сместа няколко минути, за да се изпари цялата вода и да остане само на мазнина, след което вливаме сметаната.

Варим сметановта плънка до сгъстяване на умерен огън. Овкусяваме със сол, черен пипер и накълцан босилек.

Пълним тиквичките с леко охладената сметанова смес. Отгоре настъргваме сирене и подреждаме в предварително намазнена тавичка.

Запичаме зеленчуците в предварително загрята на 200 градуса фурна за 25-30 минути.подобни рецепти тук
5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Мари
Мари
02.08.2013 12:31
Ще опитам!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв