Сахер торта

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921327686
Сахер торта1 / 2
31/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
16
"Тази Шоколадова торта, неустоим десерт от виенската кухня и една от най-популярните в света. Затова е на почитн място на нашата трапеза и фейсбук стена"

Необходими Продукти

  • масло - 200 г краве
  • захар - 240 г
  • шоколад - 120 г
  • бадеми - 120 г
  • яйца - 9 бр.
  • галета - 80 г
  • ликьор - 1 чашка
  • крем
  • сладко - от кайсии, но може и по ваш вкус
  • маслен крем - готов
  • за глазура
  • шоколад - 250 г
  • захар - 200 г
  • вода - 125 мл
  • какао - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мекото масло разбийте на пяна със захарта, един след друг добавете жълтъците и ликьора. Разтопете шоколада, изчакайте да се поохлади и го разбийте към останалата смес. Прибавете смлените бадеми, разбитите на сняг белтъци и галетата.

Леко разбъркайте финално сместа и я сипете в подходяща кръгла форма, застлана с хартия за печене и лекичко намазнена. Изпечете я бавно в умерена към по-слаба фурна. Оставете да изстине и нарежете на 2 отделни блата.

През това време затоплете сладкото или пригответе маслен крем от 120 меко масло, 120 г пудра захар и 100 г разтопен шоколад. Изберете сами кой вид плънка предпочитате.

Слепете блатовете с масления крем или с леко топлото сладко, като и в двата случая мажете тортата и отстрани и заглаждате. Слагате в хладилник да се стегне, а през това време разтопете продуктите за глазурата на водна баня на котлона.

Готовата торта Сахер залейте с глазурата. И оставете отново в хладилник.

Рейтинг

4.3
55
47
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

sql
sql
Галетата и смлените бадеми заместват брашното :)Много добре! Глазурата също така може да се направи като се темперира черен шоколад за готвене с малко прясно мляко и масло, става убиец!
04.08.2013 14:36
2
1
galya
galya
без брашно?!
01.08.2013 22:36
2