Пудинг Фигаро

30/07/2013
от Боряна ПасиНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 207
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяте белтъците от жълтъците. Разбивате жълтъците с брашното и около 350 мл прясно мляко. Останалото мляко се смесва със захарта и ванилията и се кипва на умерен огън, като се разбърква непрекъснато. Смесва се с брашнената смес и се кипва отново. След което се отстранява от огъня и го оставя да се охлади.

Разбийте белтъците на твърд сняг заедно със солта и ги добавете внимателно към още топлата млечна смес. Готовата смес се разделяна три части.

Първата част се смесва с какото на прах, втората с малиновия сироп, а третата си остава така. В леко охладена форма за пудинг налейте последоветелно трите вида смес и печете до готовност в загрята на 170 градуса фурна на водна баня.подобни рецепти тук
5 5
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар