Задушени зеленчуци със сметана

21/10/2012
от МегиНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо16 792
  • Преглеждания за месеца468
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган или тенджера слагаме зеленчуците да се задушат заедно с виното и зехтина.

Почти накрая преди да са готови (след около не повече от 10 мин ) добавяме пикантината и копъра, като проверяваме как е на сол и ако има нужда добавяме и малко сол.

Когато са напълно готови слагаме и сметаната, като разбъркваме добре докато клокне. Тогава вадим от огъня и сервираме топло.подобни рецепти тук
5 5
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

валерия
валерия
25.11.2014 23:25
Страхотни станаха ...е аз промених малко рецептата не сложих пикантина и копър (не съм им фен) но добавих към сметаната (която приготвих отделно) синьо сирене и нарурално топено сирене на президент и малко масло след което със готовата смес залях вече готовите задушени зеленчуци ....стана божествено!
0
0
валерия
валерия
25.11.2014 23:27
Забравих да кажа че задуших зеленчуците (броколи,карфиол,царевица,грах,моркови без гъби)само с масло без вино и тн.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв