Крокети с гъби, спанак и пресни картофи

29/07/2013
от Ваня ЛиНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо735
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме гъбите и ги сваряваме в подсолена вода. Почистваме пресните картофи от обвивката и също ги сваряваме. Намачкваме ги с вилица, докато са още топли. Спанакът се задушава за кратко с малко олио и вода.

Смесваме пасираните картофи, ситно нарязаните гъби и накълцания задушен спанак. Добавяме предварително 1 яйце, предварително разбито, подправките и брашното. Омесваме докато получим еднородна смес.

С мокри ръце оформяме продълговати крокети, които потапяме последователно в разбитите яйца, овалваме в галета и изпържваме докато придобият хрупкава коричка.подобни рецепти тук
5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар