Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Телешка Супа»Супа с кнедли от черен дроб

Супа с кнедли от черен дроб

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921327686
Супа с кнедли от черен дроб1 / 2
29/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешки дроб - 200 г
  • телешко месо - 500 г
  • магданоз - 1 ч.л.
  • магданоз - 1 корен
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • галета - 1 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заливаме телешкото месо с 1 л студена вода и изчакваме да заври. Намаляваме котлона и добавяме ситно нарязаните лук, моркови и корен от магданоз. Оставяме да ври на тих огън за около 90 минути.

Телешкия дроб смиламе в блендер или месомелачка. Смесваме го с маслото и галетата, както и с отделените жълтъци. Белтъците разбиваме на твърд сняг и добавяме последни в сместа. От нея оформяме топчета, с големината на малък орех. Ако сместа е твърде рядка използваме чаена лъжичка.

Изваждаме свареното телешко месо (прибираме го в хладилник за да го използваме за друго ястие). Усилваме котлона и пускаме оформените топчета едно по едно. Варим докато кнедлите от черен дроб не изплуват на повърхността на супата.

Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан пресен магданоз.

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Аз ги сготвих станаха уникални
07.01.2023 17:11