Супа с кнедли от черен дроб

29/07/2013
Ани Василева
отАни ВасилеваНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо305
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заливаме телешкото месо с 1 л студена вода и изчакваме да заври. Намаляваме котлона и добавяме ситно нарязаните лук, моркови и корен от магданоз. Оставяме да ври на тих огън за около 90 минути.

Телешкия дроб смиламе в блендер или месомелачка. Смесваме го с маслото и галетата, както и с отделените жълтъци. Белтъците разбиваме на твърд сняг и добавяме последни в сместа. От нея оформяме топчета, с големината на малък орех. Ако сместа е твърде рядка използваме чаена лъжичка.

Изваждаме свареното телешко месо (прибираме го в хладилник за да го използваме за друго ястие). Усилваме котлона и пускаме оформените топчета едно по едно. Варим докато кнедлите от черен дроб не изплуват на повърхността на супата.

Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан пресен магданоз.подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар