Говеждо с пушено свинско месо

26/07/2013
Адриян Павлов
отАдриян ПавловНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо245
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинската кожа нарязваме на тънки сламки, сланината на малки кубчета, а месото на по-големи кубчета. Добре почистените зеленчуци нарязваме на едри парчета, като скилидките чесън оставяме направо цели.

В дълбок съд слагаме нарязаното месо и зеленчуците. Посоляваме, слагаме черен пипер на вкус и заливаме с червеното вино. Оставяме да се маринова поне 2 часа.

Вадим месото от маринатата и го оставяме хубаво да се подсуши. Овалваме го в брашно. Загряваме дълбок съд и запържваме вътре сланината в собствената си мазнина за около 5 минути. Добавяме нарязаните кожи и пържим още 5-7 минути. Вадим запържените кожа и сланина.

В същата мазнина добавяме маслото и пържим говеждото месо от всички страни. Когато месото се запържи, наливаме коняка и готвим на умерен огън докато течността се изпари.

Задушеното месо, свинското кожа и зеленчуците прехвърляме в глинен гювеч. Заливаме ги с маринатата и ги печем около 3 часа на 160 градуса.

Поднасяме с гарнитура картофено пюре.
подобни рецепти тук
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар