Говеждо с пушено свинско месо

26/07/2013
от Адриян ПавловНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо208
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

  • говеждо месо - 1 кг
  • свински месо - 500 г пушено
  • сланина - 100 г
  • свинска кожа - 125 г
  • лук - 2 глави
  • чесън - 3 скилидки
  • моркови - 3 бр.
  • дафинови листа - 1 бр.
  • мащерка - 1 ч.л. смляна
  • канела - 1 - 2 щипки
  • червено вино - 750 мл
  • коняк - 1/2 ч.ч.
  • масло - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинската кожа нарязваме на тънки сламки, сланината на малки кубчета, а месото на по-големи кубчета. Добре почистените зеленчуци нарязваме на едри парчета, като скилидките чесън оставяме направо цели.

В дълбок съд слагаме нарязаното месо и зеленчуците. Посоляваме, слагаме черен пипер на вкус и заливаме с червеното вино. Оставяме да се маринова поне 2 часа.

Вадим месото от маринатата и го оставяме хубаво да се подсуши. Овалваме го в брашно. Загряваме дълбок съд и запържваме вътре сланината в собствената си мазнина за около 5 минути. Добавяме нарязаните кожи и пържим още 5-7 минути. Вадим запържените кожа и сланина.

В същата мазнина добавяме маслото и пържим говеждото месо от всички страни. Когато месото се запържи, наливаме коняка и готвим на умерен огън докато течността се изпари.

Задушеното месо, свинското кожа и зеленчуците прехвърляме в глинен гювеч. Заливаме ги с маринатата и ги печем около 3 часа на 160 градуса.

Поднасяме с гарнитура картофено пюре.
подобни рецепти тук
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар