Омлет с ром

27/07/2013
Галя Васева
отГаля ВасеваНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2-3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо307
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 6 бр.
  • захар - за поръсване
  • захар - 4 бучки
  • масло - за пържене
  • сол - 1 щипка
  • ром - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме белтъците от жълтъците. Белтъците разбиваме на твърд сняг с малко сол. Внимателно ги добавяме към предварителна разбитите жълтъци.

Сместа се изсипва в сгорещен и намазнен тиган и се пържи до готовност.

Готовият омлет се слага в затоплена чиния. Поръсва се щедро със захар. Поставяме 4-те бучки захар върху него, заливаме го със затопления коняк и фламбираме при поднасяне.

В резултат ще имаме ароматен омлет, който е покрит с кафяв захарен сироп. Поднесете омлета с нарязаните си любими плодове.подобни рецепти тук
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар