Плодово желе от тропически плодове

24/07/2013
от LiLiНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 446
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипваме в дълбок съд половината от водата и я кипваме. Добавяме захарта като непрекъснато бъркаме до пълното ѝ стопяване. Отстраняваме захарния сироп от котлона, наливаме останалите 200 мл вода и добавяме оцета и желатина.

Около 1/3 от получената смес се налива в подходяща правоъгълна форма и се прибира за 30-40 минути в хладилник, за да стегне.

Прасковите и мангото нарязваме на дребни кубчета, а кивито на кръгчета.

Поставяме половината киви върху желето, поръсваме ги с кубчетата манго и праскови и заливаме с още 1/3 от сиропа. Отново връщаме съда в хладилник и изчакваме нови 30-40 минути за да стегнат.

Върху желето подреждаме останалите резени киви и заливаме с остатъка от желатиновата смес. Прибираме в хладилник до пълното желиране на десерта.

Преди поднасяне се обръща върху подходяща чиния и се покрива за 2-3 минути с гореща кърпа (така по-лесно се отстранява съдът).
подобни рецепти тук
5 1
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар