Зеленчуков пирог с песто от магданоз

28/07/2013
Маргит Ерменкова
отМаргит ЕрменковаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 773
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипваме всички съставки за пестото в блендер и пасираме до получаването на гладка зелена маса.

Постиламе бутертестото върху предварително подмазнена тавичка и запичаме в предварително загрята на 180 градуса фурна само за няколко минути. Целта е леко да се втвърди и да набухне, и да се надигнат краищата.

Нарязваме морковите, тиквичките и лука на фини полумесеци и мариноваме с пестото. Прибираме ги в хладилник за 1 час.

Изваждаме маринованите зеленчуци, разстиламе ги върху запеченото бутелтесто и печем на 180 градуса до получаването на златиста коричка.

Преди поднасяне наръсваме обилно с пармезан.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

ива
ива
30.07.2013 13:41
Защо ми се струва че липсва какво се слага за споика,брашно ,мляко или каквото е там??
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв