Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Ангинари с шунка

Ангинари с шунка

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921329743
Ангинари с шунка1 / 2
23/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • ангинари - 4 бр. артишок
  • шунка - 100 г
  • яйца - 1 бр. твърдосварено
  • майонеза - 50 г
  • лимони - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно почистваме артишока/ангинарите. Там, където са срязани, натриваме със половинка лимон, така че обилно да ги облее лимонов сок и пускаме във вряща подсолена вода. Варим ги на умерен огън до омекване.

Оставяме ангинарите да се охладят. Нарязваме шунката и яйцето на ситно и ги омесваме с майонезата. Подправяме със сол и черен пипер на вкус.

С остър нож или лъжица отстраняваме средните люспи и цветния плодник. Кухината запълваме с яйчено-майонезената смес. Поднасяме ги студени.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: