Пловдивска закуска

22/07/2013
Дони Маринова
отДони МариноваНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции12 буркана
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 722
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • корнишони - 6 кг
  • лук - 3.5 кг кромид
  • оцет - 600 мл
  • олио - 500 мл
  • сол - 150 г
  • черен пипер - зърна
  • бахар - зърна
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете свежи и млади корнишони, измийте ги и ги нарежете по желание. Почистения лук нарежете на филийки.

Сипете зеленчуците в съд и ги разбъркайте. Пригответе буркани и във всеки сипете по 50 мл оцет, 60 мл олио, 5 зърна черен пипер, 2-3 зърна бахар и по 1 дафинов лист.

Напълнете бурканите със зеленчуци и запечатайте с капачки. Стерилизирайте за 20 минути.подобни рецепти тук
5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

ani
ani
25.07.2013 09:55
Пловдивчанка съм,и за първи път чувам за тази пловдивска закуска,,,кой си ги измисля тия работи не знам,,,поне да бяха писали пловдивско мезе за ракийка а те писали закуска,,,голяма тъпотия е това
1
0
Еми
Еми
25.07.2013 09:06
В Пловдив не съм чувала да имаме такава закуска,но карай....
1
0
мики
мики
25.07.2013 07:50
20 минутки за краставички е твърде много,5 минутки са достатъчни.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв