Супа от зелена леща

19/07/2013
Ани Шаварш
отАни ШаваршНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 848
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме лещата за 2-3 часа. Наситняваме зеленчуците и ги запържваме в сгорещената мазнина до омекване. Слагаме и изцедената леща и запържваме за още 2-3 минути.

Когато омекнат добавяме пилешкия бульон, дафиновия лист и овкусяваме. Оставяме да кипне, намаляваме котлона и варим до омекване на лещата.

Отцеждаме сварената леща. Отделяме 1/3 настрана , а останалата пасираме. При нужда разреждаме с част от бульона. Добавяме цялата леща е разбъркваме. Застройваме със сметаната.

Беконът се нарязва на тънки ленти и се изпържва до хрупкавост. Поднасяте щедро поръсена със зелени подправки на вкус.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар