Ябълков пирог с белтъци

18/07/2013
Svilena
отSvilenaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 117
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • за тестото
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • сметана - 100 г готварска, течна
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилия - 1/2 ч.л.
  • за плънката
  • ябълки - 5 бр.
  • за белтъчната смес
  • яйца - 3 бр. белтъци
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • лимонена киселина - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното с бакпулвера, чукваме вътре 2 яйца и само жълтъка от третото, добавяме сметаната и разбъркваме до получаването на еднородна маса. Сместа трябва да има плътността на гъста сметана. Така приготвената смес се излива в подходящ съд, дъното на който сте покрили с хартия за печене.

Изравняваме тестото с шпатула. Отгоре покриваме с почистените и нарязани на тънки парченца ябълки. Ябълковият пирог се пече в предварително загрята до 180 градуса фурна за 40-45 минути.

Докато се пече, приготвяме белтъчната смес за заливане. Разбиваме белтъците на твърд сняг с щипка сол. Постепенно добавяме захарта и най-накрая - лимонената киселина.

С тази белтъчна смес се залива изпечения ябълков пирог и се връща обратно във фурната за още 12-15 минути - до запичане на белтъците.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар