Лесен ябълков пирог

18/07/2013
Ани Василева
отАни ВасилеваНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 804
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното с бакпулвера и го замесваме със студеното масло, което сме нарязали на малки парченца. Добавяме сметаната и месим до получаването на средно твърдо тесто, което покриваме с целофан и прибираме в хладилник за 30 минути.

В дълбока купа разбиваме яйцето, захарта, сметаната и бъркаме до получаването на еднородна смес. Постепенно добавяме брашното.

Ябълките срязваме наполовина и почистваме от семки и сърцевина. Нарязваме ги на полумесеци и ги напръскваме с прясно изстискан лимонов сок.

Разточваме тестото на тънък лист, с който покриваме дъното е стените на кръгъл съд, който предварително сме намазнили и набрашнили.

Отгоре внимателно изсипваме плънката и редим резените ябълки. Пирогът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна около 60 минути.

След изваждането се поръсва с канела и пудра захар.подобни рецепти тук
5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар