Свински ребърца по китайски

17/07/2013
от TeDiToНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 755
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свински ребърца - 800 г
  • лук - 4 стръка пресен
  • коняк - 3 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • бульон - 300 мл пилешки
  • соев сос - 2 с.л.
  • чушки - 1 бр. жълта
  • чесън - 3 скилидки
  • нишесте - 2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подсушаваме със салфетка измитите свински ребърца и ги отделяме едно от друго. Поставяме ги в дълбока купа. Смесваме соевия сос, коняка, нишестето, сол и черен пипер на вкус и приготвяме гладък сос, с която мариноваме ребърцата за 1-2 часа.

Загряваме олиото и запържваме ситно нарязания пресен лук. Когато се запържи, добавяме наситнения чесън и запържваме за още 2 минути. Добавяме свинските ребърца и запържваме на 15 минути на умерен огън, като обръщаме за да се запържат равномерно.

Намаляваме котлона, заливаме с пилешкия бульон и задушаваме без капак, докато цялата течност изври и ребърцата останат само на мазнина. Добавяме нарязаната на ленти чушка и запържваме още 3-4 минути.

Поднасяме горещи с гарнитура задушен ориз.подобни рецепти тук
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар