Мариновани шишчета от пуйка

17/07/2013
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо885
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • пуешко месо - 500 г филе
  • лук - 2 - 3 глави
  • гъби - 8 - 10 средни
  • чушки - 2 бр.
  • за маринатата
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 4 - 5 стръка
  • лайм - 1 бр.
  • зехтин - 4 с.л.
  • горчица - 1/2 ч.л. на прах
  • риган - 1 щипка
  • червен пипер - лют
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно пресния лук и изстискайте лайма. Добавете при тях останалите подправки за маринатата, както и пасирания чесън.

Нарежте гъбите във форма подходяща за нанизване на шиш. Пуешкото месо се нарязва на кубчета и заедно с гъбите се залива с маринатата. Прибира се в хладилник за 5-6 часа.

Почистете чушките от семките и ги нарежете на квадратчета. Лукът също се реже на едро. Кипва се във вряща подсолена вода за 2-3 минути, след което се прецежда и промива със студена вода.

Нанизваме шишчета като редуваме продуктите. Печем на силно загрята скара, като обръщаме шишчетата често за да се запекат равномерно.

Поднасяме с гарнитура по избор.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар